Sporseverler TV

Doğru Yorumun Adresi

2023 Yağlı Güreş sezonu hayırlı olsun!..

4 min read
2023 Yağlı Güreş sezonu hayırlı olsun!..
2023 Yağlı Güreş sezonu hayırlı olsun!..

Evet yeni bir yıla girerken, yeni bir sezon da başlayacak. Nisan ayından itibaren yağlı güreşler start alacak. Öncelikle tüm pehlivanların sakatlık yaşamadan sezonu başarı ile tamamlaması bütün dileğimiz. Tabii ki, sporcuların da kendilerine dikkat etmesi gerekiyor. Bunu da belirtmek gerekir.

Yağlı güreş dünyanın en zor sporlarından birisi olarak nitelendiriyoruz. Gerçekten yapılması çok zor şartlar altında gerçekleşiyor. Bunu da iyi derecede yapanlar pehlivan oluyor. Bu pehlivanlar da pehlivanlığın en yüksek aşaması olan ‘Başpehlivan’lığa yükseliyorlar.

Bu güreşe başlayıp da başpehlivan olamadan güreş hayatını kapatanlar bile var. Hemen her pehlivan başpehlivanlığa yükselemiyor. Gerçekten en önemli konulardan birisi. Pehlivanlığın en üst zirvesi. Buradaki başpehlivanlardan en iyileri de Kırkpınar’da ve diğer yerlerde altın kemer için mücadele ediyorlar.

Minik boydan, başlayarak başpehlivanlığa kadar yapılacak tüm karşılaşmalarda, pehlivanlara başarılar diliyoruz. Sakatlıksız, kazasız ve belasız bir yıl olmasını diliyoruz.

Öncelikle bazı konulara değinmemiz gerekiyor. Bu arada hakem semineri ve cazgır seminerleri yapıldı. İnşallah hakemlerin daha az hata yaptığı bir sezon olur diyoruz. Bakalım hakemler derslerine ne kadar iyi çalıştılar. Hep birlikte göreceğiz.

Hataların en aza indirildiği, doğru dürüst kararların verildiği ve haksızlığın az olduğu bir sezon olur diye bekliyoruz.

Ayrıca gürültü kirliliğinin de önlenmesi için cazgırların da eğitimden geçirildiğine göre, güreş ahenginin bozulmadığı anonsların yapıldığı bir yıl olur inşallah. Bu protokol veya gereksiz sunumlarla güreşin davulla olan ahenginin bozulmadığı bir sezon olur diye bekliyoruz.

Ayrıca olayların daha az olduğu ve genel de güreşin konuşulduğu yıl olmasını bekliyoruz.

Türkiye Geleneksel Güreşleri’nin de dersine iyi çalıştığını bekliyoruz. Güreşin yapılacağı yerler de nihayet açıklandı. Fakat güreşlerin yapılacağı yerleri yayınlamamıza rağmen, eğer değişiklik olacak ise en azından 1 hafta önceden bildirilmesi ile daha doğru bilgi verebiliriz güreş taraftarlarına diye düşünüyorum. Bazen tarihler değişebiliyor. Bunların daha önceden kamuoyuna duyurulması gerekiyor. Güreş taraftarları ve güreşçiler ona göre program yapmış olurlar. Hatalar en aza indirilmiş olur.

Bir de federasyondan güreşecek pehlivanların listesini istedik henüz elimize ulaşmadı. Bunları da yayınlamak istiyoruz. Daha önce yapılan hataların yapılmaması gerekiyor. Sonra kazanılan kemerlerin el değiştirilmesi gibi sorunlar yaşanmamalı. Bunun için federasyonun daha dikkatli olması gerekiyor.

Çünkü pehlivanların bir sezon boyunca verdiği emeğin boşa gitmesi çok hoş olmuyor. Lütfen işimizi dikkatli yapalım hata oranını en aza indirelim diye bekliyoruz.

Ayrıca pehlivana geren değer verilmeli. Verilecek ücretlerin iyi ayarlanması gerekiyor. Minik boydan, Baş boyuna kadar pehlivanlara verilecek ücretlerin gereken değerde olması tek dileğimiz. Tabii pehlivanlar da bunun hakkını vermesi gerekiyor. Tek taraflı olmaz diye düşünüyoruz.

Yine en önemli konulardan biri de, pehlivanların yıkanma yerleri gerçekten bazı yerlerde çok kötü. Buna da yetkililerin bir el atması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu yıkanma ve giyinme yerlerinin bir sisteme kavuşturulması gerekiyor.

Bir de er meydanında tek döken tüm pehlivanların emeklerine saygı duyulması gerekiyor. Büyük küçük fark etmez. Pehlivanların haklarının korunduğu bir sistem de olması gerekenlerden biri.

Gençlere sahip çıktığımız takdirde geleceğe sahip çıkarız.

Tüm emeği geçenlere başarılar dilerken, özellikle pehlivanların sakatlıksız bir sezon geçirmesi dileğiyle!..

About Author

Copyright © Tüm Hakları Saklıdır. | AjansR | Newsphere by AF themes.