Sporseverler TV

Doğru Yorumun Adresi

2024 Yağlı Güreş Sezonu’nda pehlivanlara başarılar

3 min read
2024 Yağlı Güreş Sezonu'nda pehlivanlara başarılar
2024 Yagli Gures Sezonunda pehlivanlara basarilar

Yeni bir sezon başlıyor. 2024 yılında öncelikle er meydanında güreş tutacak tüm pehlivanlara başarılar diliyoruz. Aynı zamanda pehlivanların kazasız ve sağlıklı olarak seyircilere iyi güreşler seyrettirmesini istiyoruz.
Yağlı güreş Dünya’nın en zor sporlarından biri. Kolay olmayan ve dayanıklılık isteyen bir spor dalı. Hemen hemen her yerde de bulamazsınız. Yalnızca Türkiye’ye ait diyoruz. Bazın Yunanistan’da veya Balkan ülkelerinde de yapılıyor. Sonuçta en yaygın olarak Türkiye’nin bazı bölgelerinde yapılıyor.
Henüz Türkiye’de de istenilen seviyede değil.
Mesela Karadeniz’in bir bölümünde yapılırken, diğer bölümlerinde yağlı güreşe rastlayamazsınız. Ege’de de aynı şekilde. Akdeniz derseniz özellikle Antalya bu işin hakimi olurken, Mersin’de pek yaygın değil. Yine bir başka adrese bakacak olursanız. Marmara bölgesinde yaygın çünkü genel merkez burası. Edirne Kırkpınar bu işin olimpiyatı olduğuna göre bu kısımda genelde yaygın. Marmara bölgesinde özellikle Balıkesir hem güreşçileri hem de organizasyonları ile lider olma özelliği var. Anadolu’da da bazı illerde var yağlı güreş. Henüz istenilen seviyede Türkiye’de de gerçekleştirilemiyor. Tabii seyircinin de bunu istemesi gerekiyor. Ne yazık ki, bazı bölgelerde gereken ilgiyi görmüyor. Bence bunun daha da yaygınlaştırılması gerekiyor diye düşünüyorum!..
Her neyse de genellikle Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz’in bir kısmında çok etkili olan yağlı güreşin hayranı da çok. Hatta güreşlerin başlamasıyla birlikte güreş severler pür dikkat pehlivanları takibe alıyorlar ve aynı zamanda güreşi de iyi bildikleri için yönetiyorlar da. Özellikle çocuklarını pehlivan yapmak isteyen ve bu işin hayranı olan hem seyirci ve hem de antrenörlük kısmında yer alıyorlar.
Özellikle anne ve babalarının güreş sahasındaki heyecanlarını da unutmamak gerekiyor. Adeta çocukları güreşirken, tribünde de anne, baba ve yakınları adeta sinir krizleri de geçeribiliyorlar.
Sevenin çok sevdiği, bazı kısımların bilmediği, seyredenin de vazgeçemediği bir spor dalı yağlı güreş.
Bu sezon da biraz erken olmasına rağmen Mart ayında İzmir Menemen’de ilki gerçekleştirilecek. Daha önce Nisan ayı gelince yapılıyordu yağlı güreşler. Bu yıl 2024’de bir ay önceden start alıyor.
Yine kimilerinin üzüldüğü, kimilerinin sevindiği bir yıl olacak!.. Tüm pehlivanlara yapacağı güreşlerde en iyi başarıları kazanmasını dileriz.
Aynı zamanda yeni yönetimler federasyon tarafından belirlendi. Hatanın en az olduğu, hak edenin hak ettiğini aldığı, haksızlığın en aza indirgendiği bir yıl olması dileğiyle!..

About Author

Copyright © Tüm Hakları Saklıdır. | AjansR | Newsphere by AF themes.